• Veilig kopen met webwinkelkeurmerk.
  • Iedere maand een nieuwe kortingsactie.
  • Geen verzendkosten vanaf € 49.00
  • Maandag - Donderdag voor 16.00 besteld, zelfde dag verzonden.
  • Vrijdag voor 14.00 besteld, zelfde dag verzonden

Bijzondere boeken, Bijzondere mensen

Gepubliceerd op 18 juni 2021 om 15:10

Eerder deze maand gebeurde er iets wat ik nog steeds bij me draag en als bijzonder heb ervaren in deze tijd, waarin veel mensen, moe van de COVID perikelen en beperkingen niet altijd even aardig zijn tegen elkaar.

 

Ik verkocht een nogal prijzig boek aan iemand. Nu is er in juni een actie in de webshop "20% korting". Toen de bestelling bij mij binnen kwam zag ik dat de kortingscode niet gebruikt was bij het afrekenen.

Allemaal ingewikkeld tegenwoordig, met Payment Service Providers, boekhoudkundig gedoe etc., zodat geld terugstorten allemaal wat ingewikkelder is dan nodig...

Maar ja, ik vond het toch niet aardig naar mijn klant toe, en dacht, weet je wat, dan stuur ik een iets royalere kortingsbon voor een volgende bestelling.

Zo gezegd, zo gedaan.

Vervolgens werd ik gebeld door deze buitengewoon sympathieke klant, met een vraag over de vervolg bestelling. We raakten aan de praat, en ik vertelde dat ik zelf al lang op zoek ben naar de complete serie gedichten van Ida Gerhardt.  Natuurlijk kan ik die ook zo kopen, maar niets maakt een boekengek gelukkiger dan tegen het boek wat je al zo lang zoekt aanlopen per toeval.

 

Ach, zei de stem aan de andere kant, een goede vriendin van mij belde van de week of ik daar interesse in had. Maar ik heb ze in extenso gelezen, dus nu gaan ze naar de kringloop. Ik zal kijken of ik nog iets kan regelen. En ja hoor, een paar dagen later werd ik gebeld. Als ik de verzendkosten zou betalen dan werden de twee boeken toegestuurd. En nee, een bloemetje voor de aardige dame die het wilde afstaan aan mij was niet nodig.

 

Toen mijn pakketje aankwam voelde ik me alsof ik een heel kostbaar cadeau had gekregen, en telkens als ik er aan denk komt er vanzelf een glimlach op mijn gezicht.

 

Twee bijzondere boeken van twee heel bijzondere mensen.

Hartverwarmend. En onbetaalbaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.